Even voorstellen! Mijn naam is Kimberly de Roo en ik ben mede-oprichter van MainGrain...
Als tiener was ik al helemaal in mijn element in de keuken, hier maakte ik zonder pakjes en zakjes de lekkerste gerechten voor mijn ouders en zusje. Elke dag haalde ik wel een taart, cake of iets anders uit de oven.
Gezond eten stond voor mij altijd centraal, vooral omdat ik fanatiek sportte. Helaas kreeg ik plotseling last van aanhoudende vage buikklachten, in mijn onderzoek naar de oorzaak hiervan werd mijn interesse in voeding pas echt aangewakkerd. Toen ik meer gezonde recepten ging uitproberen, viel het me op dat veel van deze recepten daarvan pinda- en notenpasta’s bevatten. Helaas vond ik dit niet lekker en kon mijn lichaam hier niet goed tegen. Op zoek naar een alternatief zonder noten en pinda's, en bovendien gezonder, ontdekte ik dat zo'n product nog niet bestond in Nederland. Toen ik in Amerika hoorde van een havermoutspread, dacht ik meteen: dit moet ik ontwikkelen.
Tijdens de coronaperiode besloot ik om zelf meer te leren over voeding door een thuisstudie Orthomoleculaire Therapie. Ik wilde niet alleen mijn eigen darmklachten aanpakken, maar ook mijn droomproduct verder ontwikkelen.
Mijn keuken werd een soort laboratorium, hier experimenteerde ik met allerlei ingrediënten en mixtechnieken. Dit ging helaas niet altijd vlekkeloos, zo ik heb minstens vijf keukenmachines en blenders versleten. Ik liet mensen in mijn omgeving proeven maar de reacties waren niet altijd positief. De structuur leek op cement, om dit gladder te krijgen heb ik zeker honderd variaties geprobeerd met verschillende oliën, kruiden, bakvolgordes en machines. Uiteindelijk was de smaak redelijk goed maar de structuur moest nog zachter worden om echt lekker te zijn. Ik had hulp nodig om dit verder te ontwikkelen tot een goed product.
Ik besloot via LinkedIn opzoek te gaan naar iemand die mij kon helpen om het product naar een hoger niveau te tillen. Zo kwam ik in contact met Ashley. We spraken af en ik nam bakjes mee van het product dat ik tot nu toe had gemaakt. We waren beiden enthousiast en besloten het samen verder op te pakken. We begonnen weer bij het begin en bouwden alles stap voor stap op. Hierdoor ging alles opeens in een stroomversnelling. Begin januari 2024 hebben we ons ingeschreven bij de KVK en zijn we echt gaan bouwen aan ‘MainGrain’, met als eerste product ‘Havergoud’: ‘een spread op basis van granola die 75% minder suiker bevat dan al het andere zoete broodbeleg op de markt, rijk is aan vezels, smaakt naar koekjes en ook helemaal allergeenvrij is!’
Het afgelopen jaar hebben wij in een sneltrein gezeten en zijn wij van twee onbekenden naar zakenpartners gegroeid. We kunnen het samen heel goed vinden en denken op veel vlakken hetzelfde. Dit maakt ons een supersterk team, met zoveel leuke plannen en ideeën dat ik heel erg benieuwd ben naar wat de toekomst ons gaat brengen. Hoe dan ook wordt het geweldig, omdat wij MainGrain zijn gestart uit onze passie.
Bij MainGrain draait het niet alleen om het verkopen van een product, maar ook om het delen van onze passie voor gezonde voeding. Bij MainGrain hopen we mensen met dezelfde klachten als die ik heb ervaren producten aan te bieden die afwijken van de reguliere spreads. MainGrain Havergoud is volledig vrij van allergenen, hoog in vezels, laag in suiker, veelzijdig te gebruiken maar vooral heel erg lekker!
We willen niet alleen vernieuwen, maar ook inspireren. Daarom is onze slogan 'Changing the food game' meer dan een motto, het is onze missie om voeding leuker én gezonder te maken.
Even voorstellen! Ik ben Ashley Foekens en ik ben mede-oprichter van MainGrain
Op zondagen kookte mijn moeder uitgebreid en ik hielp graag zodat ik kon leren voor als ik later groot zou zijn. Ik vond het altijd leuk om creatief bezig te zijn en tijdens mijn opleiding tot patissier kon ik producten ontwikkelen die ik bij mijn examen mocht presenteren. Waar klasgenoten thema’s als Japan of Disney kozen, koos ik voor Nederland. Creatief, innovatief maar ook simpel en puur waren de woorden die mijn producten omschreven.
Na mijn opleiding tot patissier wilde ik graag meer de diepte in over voeding en ben ik de opleiding voedingsmiddelentechnologie en marketing gaan volgen. In het laatste jaar heb ik meegedaan aan de challenge ondernemen wat georganiseerd was vanuit de organisatie Jong Ondernemen . Tijdens deze minor heb ik een gezonder alternatief voor jam ontwikkeld. Hierna heb ik dit samen met een klasgenoot ingeschreven bij de KVK. Na 2 jaar ondernemen kwamen we helaas tot de conclusie dat we het bedrijf naast een fulltime baan niet de aandacht konden geven dat het verdiende. Het ondernemen vind ik fantastisch en ik geloof nog steeds in het concept van gezonder beleg.
In september 2023 stuurde Kimberly mij een berichtje of ik wilde helpen bij het ontwikkelen van een nieuw product. Ik was nieuwsgierig en wilde haar graag helpen. We zijn weer vanaf nul begonnen en hebben met simpele ingrediënten een gezonder beleg ontwikkeld. In januari 2024 hebben wij ons bedrijf MainGrain ingeschreven bij de KVK en zijn we verder gaan bouwen aan ons eerste product. Ons eerste product is 'Havergoud', gemaakt van geroosterde havervlokken en bevat 75% minder suiker dan ander zoet beleg. Ook is het rijk aan vezels, vrij van allergenen en 100% plantaardig.
'Changing the food game' is meer dan vernieuwen, het is onze missie om voeding lekker én gezond te maken! Bij MainGrain willen we meer dan een product verkopen. We willen onze passie en kennis voor gezondheid en voeding delen.
Benieuwd naar ons product of bedrijf en wil je meer weten? Stuur me gerust een berichtje!
Vergeet ons niet te volgen voor alle toffe dingen die eraan komen!